Het goede doel

Elk team dat meedoet aan de Mongol Rally verbindt zich ertoe minimaal £1000 op te halen voor het goede doel. £ 500 daarvan gaat naar Cool Earth, maar verder mag elk team kiezen welk goed doel ze willen steunen.

The Mangolia koos resoluut voor SOS Kinderdorpen, meer bepaald het Kinderdorp in Darkhan, Mongolië. Op deze pagina kom je alles te weten waarom we zo passioneel zijn over dit goede doel, en wat we er allemaal voor over hebben.

Ondertussen hebben we meer dan € 7000 opgehaald, waarvan meer dan € 6500 naar het Kinderdorp in Darkhan is gegaan. Indrukwekkend!

In oktober sluiten we de fundraising definitief af.
Darkhan is één van de grootste steden van Mongolië, en heeft geen tekort aan armoede, vervuiling en sociale problematieken. Helaas zijn ook kinderen daar vaak het slachtoffer van. Te veel kinderen moeten er werken om hun gezin te helpen onderhouden.

SOS Kinderdorpen heeft er plaats voor 90 kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen, en geven ze een liefdevolle thuis in een SOS gezin. De kinderen worden er ondersteund tot ze zelfstandig kunnen wonen, een werking die specifiek voor de problematiek in Darkhan wordt toegepast.

The Mangolia ging het Kinderdorp in Marche-En-Famenne bezoeken bij hun vertrek, en verbond dit symbolisch met het Kinderdorp in Darkhan tijdens hun rally.
image-317780-27730-aab32.w640.jpg
image-317781-42620-9bf31.jpg
image-317782-27713-8f14e.w640.jpg

In maart 2019 spraken we al voor de eerste keer af met SOS Kinderdorpen. We hielden er een erg goed gevoel aan over, en sindsdien hebben we al vanalles ondernomen:

- Fundraising opgezet op Kadonation (voor zowel Cool Earth als SOS Kinderdorpen)
- Fundraising opgezet rechtsreeks bij SOS Kinderdorpen
- Afgesproken met het Kinderdorp in Darkhan: we brengen persoonlijk een bezoek!
- Inzamelacties op verschillende locaties, waaronder in Body Design Gent
- Game-dag voor SOS Kinderdorpen in Outpost Gent op 26/05/2019
- Eetfestijn voor SOS Kinderdorpen in Gentbrugge op 27/06/2019
Los daarvan hebben we onszelf ook nog eens een extra Charity Challenge opgelegd, waarbij we crazy acties ondernemen van zodra we een bepaald bedrag opgehaald hebben voor het goede doel. Er zijn er al een paar afgevinkt, hopelijk komen er nog!
image-316408-Challenge_Poster_V4_Vinkjes_JPG-45c48.w640.jpg

We zijn echt erg enthousiast over dit goede doel, en het is fantastisch hoeveel we al bereikt hebben met de hulp van zoveel mensen. We hebben zelf erg veel kansen gekregen als kind, en met dit initiatief kunnen we iets terugdoen. We kunnen andere kinderen, die zeker dezelfde gekke dromen en passies hebben als wij, de kans geven om hun dromen (hoe gek ze ook zijn, zoals deze rally) achterna te gaan.
Elk rally team moet minimaal £ 500 ophalen voor Cool Earth. Dat is een partner van The Adventurists (de organisator van de rally), die sinds hun samenwerking al £ 1.000.000 (ja, 1 miljoen Pond) ophaalde! Wij gaan volop voor SOS Kinderdorpen, maar vinden Cool Earth zeker het vermelden waard.