29/07/2019. Tri Poloski

We werden wakker in een zotte plek: Prometheus. Het filmpje daarvan kan je in de vorige blog bekijken.

We mochten wennen aan de gekke Russische wegen en aanverwante parafernalia, zoals emmers, honden en zelfs wilde paarden, die je kan zien in het filmpje. Het is chaotisch en prachtig tegelijkertijd. De mensen zijn wel erg vriendelijk en vrijgevig, en vinden onze hilarisch. Er komen hier eigenlijk geen niet-Russen, blijkbaar..

Ondertussen kickt de realiteit ook binnen dat we verder weg gaan van de beschaving. Vooral internetbereik wordt een probleem. Voor ons maakt dat niet zoveel uit, maar het posten van filmpjes, status-updates en onze GPS locatie worden veel moeilijker. Spoiler alert: wanneer we in Mongolië zijn, is het goed mogelijk dat we 0 bereik hebben tot in Ulaanbaatar.

Wat eigenlijk het meest lastige is van dit avontuur, zelfs lastiger dan de extreem erge wegen, zijn de tijdszones. Sinds Oekraïne zijn we om de 1 à 2 dagen een tijdszone doorgererden, wat betekent dat we dan altijd een uur verliezen. De zon gaat sneller onder, we moeten vroeger op... Dat is veel ruiger dan je denkt. We hebben nog 3 tijdzones (of 4, ik weet het eigenlijk niet meer) tegoed, dus het zal er niet op beteren.

Geniet van het filmpje, dat we wat gespijsd hebben met eens iets anders.