25/07/2019. Ukraine U Crash

Svetlada is een tank, zo blijkt. We hebben al meer dan 3000km gereden sinds ons vertrek in Gent. Maar, zelfs tanks hebben hun grenzen..

De wegen in Ukraine zijn knettergek. Enorme gaten, zelfs op grote verbindingswegen en autosnelwegen. En dat richt zo nogal wat schade aan.

Wat lokale hulp hielp ons aan een tankstation al op weg bij een gesprongen zekering, maar voor de andere issues hadden we professionele hulp nodig. De snelheidsmeter maakte een freaky geluid vanaf 60km/u, en de wijzer vloog van 0 naar 160 per. De uitlaat begon los te komen van de motor (of toch, de dichting was volledig weg), en de schokbrekers achteraan hadden het begeven. We reden dus met een soort wobbelende schreeuwende Titanic zonder snelheidsaanduiding.

Terwijl de experts Svetlada fixten (dit duurde meer dan 8 uur), waren we genoodzaakt in een locaal 5 sterren hotel te rusten. Dat zwembad namen we er maar bij.. Detail: Jeroen pingelde een hoop van de prijs af. Ook aangenaam!

We werden terug op de baan gezet na het vele werk en al dat zwemmen, maar de snelheidsmeter bleek te complex om te fixen. Dat zal voor in Rusland zijn.

Eerst nog even wat Ukraiense wegen...