22/07/2019. The Launch

De Launch party gisteren was zotjes, maar de broers De Man zijn geen 18 meer, en gingen dus tijdig hun tent in, daarvan hebben we dus niet veel beelden.

Vandaag was de launch, met alles dat erbij komt kijken. En dat is heel wat.. Hieronder de beelden, daaronder een iets langere blog dan anders.

Svetlada werd samen met een aantal andere prachtige wagens uitgekozen om als eersten over de streep te mogen gaan. We stonden op de 2e plaats, en voor ons een Ural motor uit de vroege jaren 90. Die won trouwens de prijs van coolste voertuig van het jaar, niet onterecht! De Robin Reliant (die driewieler, die toekwam in panne, gesleept moest worden naar de startlijn en berucht is voor omrollen, wat deze deelnemers ook deden onderweg naar de launch), werd 2e.

Een paar andere voertuigen... kregen de "SHAME!!" stickers. Ze zijn te goed geschikt voor de rally, dus te slecht. Eén Duits team had 40cc teveel, dus ze moesten een andere wagen kopen. Gelukkig werden ze gesponsord door een Gin-producent, en konden ze The Adventurists omkopen met 2 flessen gin. Echt gebeurd!

De "winnaar" van de shame award was een Brits koppel, dat reed met een Mitsubishi Pajero... Google dat maar eens.. Ze werden op het podium geroepen, en ze beschreven hun wagen als een "little Pajero", nogal een eufemisme. Niet alleen is hun wagen een monster, ze haddne ook nog eens een gigantische trailer mee, én een massief dakrek dat hun slaapplaats is. Terechte winnaar!

Ze mogen gelukkig wel meedoen met de rally. Goed voor hen. Ohja.. ze moeten wel een gouden TV meenemen, helemaal naar de finish! En, om TV te kunnen kijken moet je toch ontvangst hebben? Dus, ze moeten ook een enorme gouden satteliet ontvanger op hun auto monteren en ook die meenemen naar de finish. Update: videobewijs dat wij zagen toonde dat de satteliet ontvanger niet gemonteerd is... Spannend!

De launch zelf was episch, met Svetlada voorop, en Seppe op het dak. Hij is de lichtste, dus dat was een no-brainer.

Ondertussen zijn we in Katowice, 550km verder, waardoor er ditmaal een iets meer uitgebreide blog kan getypt worden, met echte koffie bij de hand.

Morgen naar Oekraïne!