01/08/2019. Ob my god!

Vandaag was weer een dag racen doorheen Siberië, voorafgegaan door wat werken. We misten namelijk sinds Togliatti al een paar bouten rond de motor, en dat mocht toch wel eens verholpen worden.

Een locale workshop hielp ons vakkundig om de nodige reparaties uit te voeren. We hadden ook een paar heftige gesprekken. Ze waren bijvoorbeeld niet akkoord met het feit dat ik Rusland prachtig vind. Het gesprek ging snel over naar lonen, en blijkt dat zij ongeveer $ 250 per maand verdienen. Als je de gemiddelde lonen in België kent, plaatst dat de dingen wel een beetje in perspectief..

Na Novosibirsk kwamen we iets uitzonderlijks tegen. Stel je voor dat je al dagen en dagen, en duizenden kilometers, door hetzelfde (maar toch prachtige) vlakke beboste landschap rijdt, en plotseling.. een zee tegenkomt!! Het is geen zee, maar gewoon een gigantische rivier. We waren echt erg onder de indruk.

's Avonds hadden we een gezellig (iets té gezellig, er was misschien Vodka aanwezig) laatste samenzijn met Team Project Peddlers, die morgen een andere richting uitgaan. ZIj gaan richting Krasnoyarsk, wij naar de Altai en de Tashanta grenspost.

Svetlada en wij tonen meer en meer mankementen en slijtage, wat ook wel mag na 7500km.. Maar we houden vol, en genieten van elke seconde!